Sista resan till Mattssons före jul (tror jag), sista julklappen inpacketerad, nu är det bara matlagning kvar, sen kan det bli jul.
I år ska jag laga leverpastej. Vi tittade på Mattssons leverpastejerna, men det var bara socker och tillsatser i dom, vi vågade inte köpa. I stället köpte vi lever. Väl hemma kollade jag på receptet, och såg att det ska vara späck i pastejen. Hmmm... späck??? Var får man tag på sådant? Nå, dom har väl all på Mattssons, får man utgå frå. Så jag var in idag och frågade i köttdisken. Jag pratade med Mayvor.
- Nej, vi har inte hemma, du skulle ha beställt! sa hon.
Jaha.. då blev det inten leverpastej till jul då.
Men, plötsligt rinde telefonen. Det var Mayvor från Mattssons, dom hade fått ett åtrbud på späckbeställningarna. Nu hade dom lite över om jag ville ha.
Jag ringde genast till Johan att han far in via Mattssosn och hämtar späckk. Så nu blir det leverpastejkok när han kommer hem.
Och i kväll blir det julbastu också, och skinkan ska i ugnen... det är mycket att stå i med när det är jul.
I morgon ska jag ligga och spotta i taket hela dagen!
2 kommentarer:
Går de inga lika bra me smör?
Jag vet faktiskt inte! Nu är i alla fall leverpastejen färdg och avsmakad. Kanske lite ändringar till nästa år... men den smakade helt ok!
Skicka en kommentar