Jag har inte hunnit rapportera om mathållningen på sistone. Jag har nog "uppfunnit" en del recept, men tyvärr inte hunnit dokumentera dem.
I kväll har jag dock lagat en god middag och även dokumenterat den!
Vad skulle man kunna kalla den? Kanske:
Kycklingschnitzel à la Skutviken?
2 kycklingfiléer
sesamfrön
1 ägg
salt
peppar
Skär kycklingfiléerna på hälften (inte tvärs av, utan längs med så det blir 4 tunna filéer). Krydda med salt och peppar. Panarea filéerna i ägg och finmalda sesamfrön (jag malde sesamfröna i min Magic bullet). Stek dem gyllenbruna och genomsekta i smör.
Sås
2 dl grädde
hönsbuljong (ja, jag vet att det innehåller glutamat, ta ½ tärning!)
curry
peppar
Koka upp 2 dl grädde och krydda med curry, peppar, buljong. Koka ihop såsen så den blir lagon tjock.
Sallad
Man tager vad man haver: Idag fanns det tomater, gurka, purjolök, blomkål. Hacka fint och häll på olivolja, salt och peppar.
Kycklingen var av den sorten som de nu har dargit in p g a glasbitar. Men vi hittade inga glasbitar, vi tänkte att vi känner nog ifall det är glasbitar...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar