fredag 27 mars 2009

Kycklingschnitzel à la Skutviken


Jag har inte hunnit rapportera om mathållningen på sistone. Jag har nog "uppfunnit" en del recept, men tyvärr inte hunnit dokumentera dem.
I kväll har jag dock lagat en god middag och även dokumenterat den!
Vad skulle man kunna kalla den? Kanske:

Kycklingschnitzel à la Skutviken?

2 kycklingfiléer
sesamfrön
1 ägg
salt
peppar

Skär kycklingfiléerna på hälften (inte tvärs av, utan längs med så det blir 4 tunna filéer). Krydda med salt och peppar. Panarea filéerna i ägg och finmalda sesamfrön (jag malde sesamfröna i min Magic bullet). Stek dem gyllenbruna och genomsekta i smör.

Sås
2 dl grädde
hönsbuljong (ja, jag vet att det innehåller glutamat, ta ½ tärning!)
curry
peppar

Koka upp 2 dl grädde och krydda med curry, peppar, buljong. Koka ihop såsen så den blir lagon tjock.

Sallad
Man tager vad man haver: Idag fanns det tomater, gurka, purjolök, blomkål. Hacka fint och häll på olivolja, salt och peppar.

Kycklingen var av den sorten som de nu har dargit in p g a glasbitar. Men vi hittade inga glasbitar, vi tänkte att vi känner nog ifall det är glasbitar...

Inga kommentarer: