Johans pestokassler
2 skivor rökt kassler
1 paket bacon
pesto
riven ost
Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Lägg baconet på ett fat medan du steker kasslerskivorna i baconfettet. Smöra en ungsform och lägg i kasslerskivorna. Bred på pesto, baconet och riven ost och gratinera i ugnen i 200 grader tills osten smält. Servera med kokt blomkål och ett par rejäla matskedar 34% creme fraiche. Det ser lite kalt ut på tallriken så man kan bra ha lite grönsaker till: grönsallad eller vitkålssallad. Jättegott!
I senaste Pirkkabladet fanns ett recept på memma på annorlunda sätt. Nu är ju inte memma något bra LCHF-alternativ, det är väldigt kolhydratrikt. Men till påsken måsta man få äta memma, så jag gjorde om Pirkkabladets memma lite så den blev lite mer LCHF-vänlig...
Memma med kvarggrädde
Till två peroner behövs:
1 apelsin
1 dl vispgrädde
1 dl kvarg
vaniljpulver
(sötningsmedel)
Vispa grädden och blanda i kvarg och vaniljpulver (om man inte har vaniljpulver kan man ta lite vaniljsocker, eller allra bäst är ju en riktigt vaniljstång).
Den som är van med sött kan sätta i en msk socker eller något sötningsmedel, men personligen tycker jag inte det behövs efterson både apelsinen och memman redan är tillräckligt söta. Riv även i lite apelsinskal i kvarggrädden.
Skär upp apelsinen i lagom bitar och fördela den i två efterrättsskålar. Klicka på memma så mycket du vill ha (tänk på att kvargrädden är väldigt mäktig!) Klicka därefter på kvarggrädde och garnera med en lite klick memma och strån av apelsinskal.
Den här bilden är från Pirkkabladet.
2 kommentarer:
Mycket gott låter det!
Men nog ska man vara förtjust i memma om man börjar äta dem i Marimekkoskålarna.. ;-)
Jag såg faktiskt på färjan, att det finns en mindre modell nu, så det är kanske de som är på bilden.
Jag har lagt in sill & gravat lax & strömming ikväll & rimmat en lammstek. Härligt med påskmat!
Himmel! Det låter lite som julen hos oss! Vi brukar inte satsa så mycket på maten under påsken, bara memma och ägg, då, fast ägg äter vi ju alla dagar... men lammstek tänkte vi ha på Påskafton, för vi har en kvar av lammet vi köpte av Monica i höstas, det är det sisat som går av det lammet!
Man orkar verkligen inte så stor portion av den efterrätten, så Marimekkoskålen är nog i överkant!
Skicka en kommentar