måndag 15 juni 2009

Ännu en ovädersdag

Vädret har varit extremt dåligt i natt, det har regnat och blåst. Och i går kväll när vi kom tillbaka till båten efter visiten hos Anne och Jan blåste och regnade det så mycket så det t o m stänkte in vatten fast vi satt nere i salongen. Johan var tvungen att täta med handdukar för att hålla oss torra.
Alla bara klagar över vädret, och sommaren verkar dröja. Det är ganska fuktigt i båten också, lite sol skulle torka upp allting.
Vi har i alla fall tankat bränsle till Wallas-värmaren idag, det tog slut igår kväll.

Paret i grannbåten Symphony är beresta. Det har åkt runt i 19 länder med sin båt. De behöver inte tänka på vädret på samma sätt som vi. De kan sitta inne torrt och varmt och köra båten. Vi gick "husesyn" när vi var där igår. Längst bak är owners cabin med en bred dubbelsäng. Dusch och toalett. Midskepps är pentryt, där fanns allt man behöver: spis med två plattor, micro, kaffebryggare, tekokare.
En nackdel kanske är när man ska tanka båten. Den har två dieseltankar om vardera 900liter.
Roligt att se en sådan båt en gång.
Här en bild på Symphony.



Det var riktigt roligt att träffa Anne och Jan också! De ser lika unga och fräscha ut som för 10 - 12 år sedan (hoppas dom läser detta nu!) Tack för förplägnaden och nöjet att sitta torrt inne ett par timmar hor er! "Småttingarna" Thomas, Lina och Malin fick vi också träffa, men så små är de inte längre, bortåt 2 meter vissa av dem!

Idag har vi varit på provianteringsexpedition. Ända upp till S-market travade vi, och sedan en sväng till Alko, som här ligger riktigt långt från Centrum. Vi var tvungna att förse oss med lite brända och destillelerade drycker till Midsommar. Desto sämre väder, desto mer värmande dryck går det åt...

Här är en bild från igår när vi höll på med mattläggning i salongen. Vi är jättenöjda med mattan, det är så varm och skönt att stiga på den jämfört med det kalla trägolvet!




Tyvärr har de inte lovat särskilt mycket bättre väder de närmaste dagarna. Men i morgon planerar vi i alla fall att ta oss söderut, Kasnäs kanske...

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag är nog rätt glad för att vi inte har nån båt som vi måste ut i så fort en solglimt tittar fram.... Ska påminna maken om det, han brukar sitta och leta efter lämpliga båtar på nätet. Har gjort i flera år utan att det blivit nån.

Brittelisabet sa...

Vi har ju ingen sommarstuga, bara huset och båten. Men jag lovar: det är härligt att vara på sjön! T o m att vi talar om att sälja allting och skaffa oss en husbåt att leva och bo i... men det är nog bara fantasier tills vidare...

Och i allt regn och all blåst.... det är härligt här i Pargas!

Åsa sa...

Visst låter det härligt med båtliv, men i det här gråvädret är det inte så kul någonstans!
Men idag skiner solen på Åland! :-)
Fortsatt trevlig resa!