söndag 14 juni 2009

Söndag i Pargas

Vi vakndade i morse av att vinden pep i riggen och regnet öste ner. Vi funderade länge på om vi överhuvudtaget skulle stiga upp, men till slut blev tanken på ägg och bacon för frestande, så vi masade oss upp och började med frukostbestyren.
Johan fick igång TV:n, så vi tillbringade föriddagen med att titta på TV. Jag virkade, min nya hobby är att virka mössor, det är bara att lägga in beställningar!

Det blev lite tråkigt till slut, så vi beslöt att göra en expedition till Hong Kong, en affär vi bevistade igår. Där har dom allt man behöver. Vi såg terassmattor igår, en sådan skulle var skönt att ha i salongen. Så vi mätte upp utrymmet och begav oss till Hong Kong för att införskaffa matta, tillbaka till båten och klippte till mattan. Det blev riktigt mysig och ombonat.

Efter middagen var vi inbjudna till grannbåten Symphony på en drink. Symphony är en stor motorbåt från England. Jeff och Joan heter paret ombord, mycket trevliga och gästvänliga människor.

Jag har haft kontakt med min fd svägersna Anne, som bor här i Pargas, och plötsligt stod hon här på kajen på väg att hämta oss. Vi åkte hem till deras villa, blev bjudna på kaffe och goda pajer och vin. Och mycket prat blev det eftersom det är många år sedan vi träffats.

Vädret i kväll har varit extremt dåligt. Hårda vindar, över 10 m, och regn. Nu kan vädret åtminstone bara bli bättre!

1 kommentar:

Haddock sa...

Jo, uselt väder oxå på Finska viken. Skriver detta på Gabriella. 1,5 h kvar till H:fors. Kul att ni fick igång laptop-TV:n. Hadebra