lördag 13 juni 2009

Pargas

Vi har hållit turlistan tills vidare och är nu i Pargas. Vi har kört motor hit, eftersom vinden varit svag till obefitlig hela dagen, och dessutom akterifrån, så det blir bara jobbigt att segla när man ska parera vinden akterifrån.
Tomt var det när vi kom hit, men nu har det kommit några båtar till. En engelsk motorbåt, som ligger granne med oss är på väg till Åland. De har seglat i 19 länder. De har båten upplagd i Finland under vintern och sedan flyger de hit och tillbringar semestern i båten. De blev begistrade når vi berättade om Island Games som pågår då de tänker besöka Åland. De har vänner från Guernsey som troligen är med i Öspelen.

Så här skönt hade vi det när vi körde i den smala farleden upp mot Pargas. (Mässkalle tog bilden.)



Vi har badat bastu och i bastun träffade jag "Tupluuris" besättnigsmedlem. De kommer från Kuopio och har varit ute 3 veckor. De ska vara ute 3 mån till! Bl a ska de till Åland för första gången. Hon visste inte om vi hade euro eller nåt, och svenska kunde hon inte. Jag toistade på med min dåliga finska.

Det har varit lite dåligt med mathållningen under dagen, men här ser ni i alla fall Skepparen på gång med middagen. Det blev avokado med kaviar och creme fariche till förrätt, och entrecote med sallad av vitkål, rödlök och paprika till huvudrätt. Allt var jättegott!



Vi blir troligtvis här i Pargas ett par dagar. Vi ska besöka kalkbrottet och kanske hälsa på Anne, min f d svägerska. Och kankse ta bussen till Åbo... vi får se vad det blir. Det kostar bara 14 € per natt, så det är inte så dyrt. I Nagu kostade det 23 €!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Det ser somrigt ut på bilden av er, här är det regnigt, grått och trist!
Nu vill vi att det ska bli sommarvärme, nästa vecka börjar det ju mörkna igen..
Hälsa kocken!

Anonym sa...

Trevligt att någon får se en skymt av sommaren. Ha de gott!

brollan sa...

Hällvitäs jäävlar va de ha rägna i da.. de blosär å e kallt....