onsdag 7 oktober 2009

LCHF-kurs

I dag började äntligen vår LCHF-kurs, eller "Naturlig mat som din kropp tål," som jag hellre vill kalla den. I dag hade vi bara inledande diskussioner om kursens innehåll och en fråga som genast kom upp var ju alla dessa fetter. Vad är bra fetter, vad är mindre bra, och vilka fetter är rent av skadliga?
Alla var eninga om att margarinerna är hälsovådliga, särskilt Becel som sänker vårt immunförsvar och gör oss sjuka. Omega6-syrorna i Becel angriper cellerna och gör att allt vårt kolesterol samlas där för att reparera skadorna. Därför sänks kolesterolet i blodet. Jag läste en bra liknelse om högt kolesterol:
Vid hjärtinfarkt konstateras ofta högt kolesterol hos patienten. Man tolkar detta som att det är kolesterolet som förorsakat hjärtinfarkten. Det är som att anklaga brandkåren som skyldig till eldsvådan - brandkåren är först på plats när det brinner!
Läs mera om kolesterol här!
Ni som är intresserade av att lära mer om fett, kolesterol, kolhydrater och tillsatser i mat - kom med på onsdagarna till Sunds skola!

Inga kommentarer: