2 dl skalade sesamfrön
1 dl pofiber (finns på Mattssons!)
2 dl riven ost
1 tsk salt
2 - 3 ägg (beroende på storlek)
Blanda allt och kavla ut degen tunnt på ett bakplåtspapper. Den här satsen ryms med nöd och näppe i en långpanna. Sporra ut rutor innan gräddningen så det går att bryta bördet i mindre bitar.
Grädda i 15 min i 175 grader, stäng av ugnen och låt brödet vara kvar och torka på eftervärmen.
Om man inte har pofiber hemma kan man ta bara sesamfrön i stället. Man kan även byta ut en del av sesamfröna mot linfrön. Om man sätter i ett par matskedar olivolja blir brödet sprödare, men jag tycker det är alldeles tillräckligt sprött redan, så det har jag inte provat.
3 kommentarer:
Tack för receptet,det verkar enkelt att baka,kul att prova något nytt.
Ett bra tips när man ska kavla ut degen är att ha gladpack ovanpå degen, för den är ganska kladdig och fastnar i kaveln annars. Jag har just nu en laddning i ugnen på eftertorkning. det luktar gott i hela huset!
jag måst kom å smaka....
Skicka en kommentar