söndag 10 maj 2009

Morsdag

En av köpmännens stora helger har passerat - ganska obemärkt i det Lundberg-Skantzeska residenset.
Ok, mor i huset fick sovmorgon och blev serverad ägg och bacon vid 9-tiden. Sedan bar det iväg ut och ta upp näten, fångsten blev väl lite minimal: tre abborrar, två gös, varav en hade utväxter, så den ville vi inte äta, samt ett tiotal mörtar.

Förmiddagen tillbringades ombord på Lina; vi lastade in sängkläder mm, samt satte i storseglet. Det var blåsigt och kallt, men vi fick det mesta gjort ombord.

Sedan drog vi till Saltvik för att få Kadetten fixad, den är ju rostig under, som bekant. Nu popnitades det plåtar över rosthålen. Hoppas att de på morotfordonsbyrån är nöjda med reparationen nu, och att jag får tid för att visa upp skrället i tid. På torsdag får jag nämligen körförbud...

Här ser ni reparatörerna mekandes med bilen. Plåtar nitas fast över det rostiga.



Sedan målas det över med underredesmassa så att det inte ska synas hur det är lagat. Kanske det går igenom... ni får hålla tummarna alla bloggläsare, nu i veckan ska det avgöras. Det känns onekligen lite nervöst...



Reparatörerna verkar ju väldigt säkra på sin sak, så det ska nog gå bra det här!



Sedan blev det middag på Golfrestaurangen. Bror och Gullan mötte upp, det var som vanligt gott och rikligt med mat och vi blev mätta. Av förekommen anledning gick vi hem och lämnade min nyreparerade Kadett kvar tills i morgon.

Och till slut: vi tog en tur med snurrebåten - upp till Kvarnboviken bar det. Det var ett konstigt väder, det regnade, men solen strålade samtidigt. Det blev en fantasisk regnbåge i öster. Så vackert!

Jo, två av barnen har hört av sig: äldsta sonen ringde i ett annat ärende, men han kom troligtvis inte ihåg att det var morsdag, för han sa ingenting om det. Dottern messade och önskade en trevlig Morsdag... så man får vara nöjd... :-)

5 kommentarer:

Åsa sa...

Ja, det är en dag som inte borde finnas! Skapar en massa dåligt samvete helt i onödan. Skönt att våra barn tar det med ro och köper inte prylar, utan om de vill kommer de över och har med sej en bukett hängiga vitsippor.
Hoppas det går bra med bilen din, "maskinisterna" ser ju proffsiga ut! ;-)
Vi har aldrig ätit på Golfrestaurangen, men hört en massa gott om den. Orsaken kan vara att vi inte har gångavstånd hem...

Haddock sa...

Popnita? Jaja, en får si...

Ann-catherine sa...

hejsan! Simon kommer inte ihåg det eftersom vi firar ju inte morsdag samtidigt här som där.... :) (han kommer knappt ihåg det här heller)

Brittelisabet sa...

Jag har ju uppfostrat mina barn att morsdag och farsdag är kommersiella helger och vi har inte uppmärksammat dem något särskilt. Dessutom har jag hört mödrar som får hem alla sina barn och barnbarn på middag och tårta och har ett väldigt slit just på sin s k "Morsdag". Då är det skönare att gå till Golfreaturangen och äta... :-)

Brittelisabet sa...

Vad skulle det vara för fel på popnita? Målet är väl att man inte ska trampa igenom golvet...